2011. április 9., szombat

Érző lelkek - Jelenlegi ára: 2 930 Ft

A vagina monológok világhírű szerzője új könyvében olyan történeteket gyűjtött egy csokorba, amelyeket a világ különböző pontjain élő kamaszlányok élete inspirált. Az elbeszélők, akik más-más témákról és érzelmekről mesélnek, mind érzékeny, okos, vad, fantáziadús, életteli lányok, akiknek előbb-utóbb szembesülniük kell azzal a társadalmi elvárással, hogy ne legyenek se túl okosak, se túl érzékenyek, hogy fojtsák el a vágyaikat, és engedelmeskedjenek a szabályoknak.
Megismerkedhetünk egy anorexiás bloggerrel, aki egyre kevesebbet és kevesebbet eszik; egy kenyai lánnyal, aki nem hajlandó alávetni magát a genitális csonkításnak; egy kínai munkáslánnyal, aki Barbie-kat gyárt; vagy egy terhes lánnyal, aki nem tudja eldönteni, megtartsa-e a kisbabáját. Történeteikből kiderül: a lányok a világon mindenütt ugyanazokkal a problémákkal, vágyakkal, fájdalmakkal, örömökkel, szenvedésekkel találkoznak.
Részlet a kötetből:
"Drága Érző Lelkek!
Tudom, kik vagytok. Azért írtam ezt a könyvet, mert hiszek bennetek. Hiszek a hitelességetekben, senkivel fel nem cserélhető egyediségetekben, és szenvedélyes vadságotokban. Szeretem, ahogyan lilára festitek a hajatokat, feljebb húzzátok a miniszoknyátokat; ahogy a zenét bömböltetitek, minden mondatot hangosan dúdoltok. Szeretem a nyugtalanságotokat és az éhségeteket. Ti vagytok a legnagyobb természeti kincsünk. Olyan nélkülözhetetlen erő és életenergia birtokában vagytok, amelyet ha szabadon engedünk, átformálhatja, jobbra ösztökélheti és meggyógyíthatja a világot.
Tudom, azt érezhetjük veletek, hogy ostobák vagytok, mintha a kamaszkor valami átmeneti elmebaj lenne. "
SZERZŐ: Eve Ensler
KIADÓ: Nyitott Könyvműhely
KIADÁSI ÉV: 2010
OLDALSZÁM: 208
Személyes átvételre sajnos nincs lehetőség!


Jelenlegi ára: 2 930 Ft

Az aukció vége: 2011-04-28 02:30
. Érző lelkek - Jelenlegi ára: 2 930 Ft

Fontos