2011. április 7., csütörtök

Brody, Judit: Egy 19. századi homeopata - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Egy 19. századi homeopataA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
Roth Mátyás neve (Matthias Rothként) Angliában jóval ismertebb, mint idehaza. A kassai zsidó családból származó orvos 1849-ben a szabadságharc leverése után menekült a szigetországba, ahol az ún. svéd torna élharcosa lett. Sokat tett az iskolai tornaoktatás bevezetéséért (ez akkor inkább hasonlított a kungfura, mint a gimnasztikára), a nők helyzetének javításáért, az egészségtelen ruhaviselet (pl. fűző) megváltoztatásáért, a fürdőkultúra elterjesztéséért. Az Angliában élő magyar származású könyvtáros kutató Roth Mátyás életútját a kassai gyermekkortól egészen a Brit Homeopata Társaság elnöki székéig kíséri végig mikrotörténeti módszerrel. A szerző alapos forrásfeltárást követően bevezet a 19. századi kassai zsidóság mindennapjaiba, Roth Mátyás bécsi, paviai tanulmányaiba, majd érdekes körképet nyújt az 1849-es angliai magyar emigránsok életéről. Roth Mátyás nemcsak Pulszky Ferenccel ápolt - később többszörösen gyümölcsöző - kapcsolatot, de a módos középosztálybeli angol családból származó menyasszonyával kötött esküvőjén gróf Esterházy Pál és gróf Schmidegg Kálmán volt a tanú, amikor pedig Kossuth 1851-ben Londonban tartózkodott, őt és feleségét is Roth kezelte. Bródy Judit természetesen a legnagyobb teret a Roth Mátyás által cikkek sorában is propagált különféle terápiák korabeli alkalmazásának, a háttérül szolgáló tudományos elméletek bemutatásának és kritikájának szenteli, nem hallgatva el a mai szemmel barbár elképzeléseket sem. Érdekes az is, ahogyan a korabeli szaksajtó reagált, kezdetben ugyanis sokan szélhámosságnak tekintették a svéd tornát. Ugyanakkor Roth Mátyás sokoldalú tevékenysége (harcolt a vakság megelőzéséért, de állást foglalt még a hamvasztás kérdésében is) a korabeli brit és más európai társadalmakat foglalkoztató problémák számos vetületébe nyújt betekintést. A név- és tárgymutatóval záródó, olvasmányos munka a 19. századi orvoslás, főként a homeopátia, a mozgásterápia és a közegészségügy kérdései iránt érdeklődők széles körének ajánlható. ISBN: 978-963-9512-54-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Az aukció vége: 2011-04-10 10:10
. Brody, Judit: Egy 19. századi homeopata - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Fontos