2011. április 20., szerda

AGFA COLOSTAR objektív 4,5/75 - Jelenlegi ára: 1 400 Ft

Nagyon jó felbontású objektív. Több is van belőle, a fölösleget adom el, néhányat megtartok.
Menetes csatlakozású, kétféle menete van 42-es és egy gyűrűt lecsavarva 38-as. Ezek sajnos sűrűbb menetek, mint a régi PENTAX, vagy Praktica, illetve Zorkij. A T2-őt nem ismerem, de a 42-es menet talán az. A blende szépen jár, manuálisan állítható, az egyes értékekre szépen "beakad". Nincsenek rajta rekesz számok, de nekem úgy tűnik, hogy 4, 5-5, 6-8-11-16-22. A rekesz soklamellás, majdnem teljesen kör alakú a nyílás. Makrózáshoz használom, de én úgy barkácsoltam össze, hogy van végtelen is. Fogalmam sincs, hogy mire használhatták eredetileg, de igényes daraboknak tűnnek. Érdemes vele kísérletezni. Csak az objektív eladó, a gép, és a harmónika, stb. nem. Azok a képek, melyeken a fényképezőgép nem látszik, ilyen objektívvel készültek.
Fókuszt állítani nem lehet, arról külön kell gondoskodni. Samsung GX 10-es gépemen (minden "k" csatlakozású váz egyforma ebből a szempontból) kb. 2 cm-es, vagy egy-két milliméterrel nagyobb távtartó kell, hogy legyen végtelen. Normál, "K" csatlakozású makró harmonikánál ez nem teljesül, mert az túl széles. Optikai minősége miatt érdemes vele foglalkozni.
Az a kép, ahol a négyzet alakú foglalat teljesen látszik, az eladó termékről készült, a többi fotó egy ilyen, teljesen hasonló objektívvel.



Jelenlegi ára: 1 400 Ft

Az aukció vége: 2011-04-30 05:59
. AGFA COLOSTAR objektív 4,5/75 - Jelenlegi ára: 1 400 Ft

Fontos